Als sportdienst en sportieve jeugddienst van de Gezinsbond, zijn de Gezinssportfederatie(GSF) en AFYA er ook dit jaar weer in geslaagd om een mooi vakantieaanbod voor kinderen,gezinnen, 50-plussers en éénoudergezinnen uit te werken.

Elk jaar wordt er gestreefd naar dat tikkeltje meer: nog beter, leuker en meer afgestemd op de wensen van de deelnemers. Het resultaat mag er dan ook best zijn: een fantastische combinatie van actie, avontuur, beleving en sport, gekruid met een flinke dosis sportplezier mag je in de verbluffende sportweken verwachten.

Het gloednieuwe zomerprogramma biedt terug een zeer gevarieerd sportief aanbod.

- Bij de GSF-sportkampen ligt de nadruk op één of meerdere echte sporttakken, zoals voetbal, dans, paardrijden, badminton, schermen en boogschieten en met dit jaar enkele bijzondere nieuwkomers als Start 2 Triatlon, zwemmen & badminton, gym & ropeskipping.

- De AFYA-sportvakanties zijn dan weer uitgewerkt rond een ruimer sportief thema, zoals sport en Franse taal, fun en beweging, avonturensport, kicks aan zee, …

De binnenlandse vakanties vinden plaats in de paas-, zomer- en herfstvakantie in zorgvuldig gekozen kampplaatsen in Vlaanderen en de Ardennen.

Avontuurlijke tieners, die het wat verder van huis zoeken, kunnen zich inschrijven voor een bruisende waterfunvakantie in Spanje, een heuse zeilvakantie in Nederland of deelnemen aan een fantastische kanotrektocht doorheen Zweden.

Het vakantieaanbod beperkt zich niet alleen tot jongeren, ook gezinnen komen aan hun trekken. Met een heuse fietstrekking doorheen Vlaanderen (nieuw!), een bergwandelweek in Oostenrijk of een wandel- en cultuurvakantie in Italië kan je samen met je gezin genieten van een heerlijke sportieve vakantie.

Ook alleenstaande mama’s en papa’s mogen mee op vakantie! Een family funvakantie in Sant Gregori in Gerona biedt zomervertier voor groot en klein.

Actieve 50-plussers kunnen op hun beurt deelnemen aan een fiets- en wandelweek aan zee of een sportieve grootouder- en kleinkindvakantie.

Op een aantal kampplaatsen organiseert AFYA ook externaatsportkampen met voor- en naopvang, een uitstekende en vooral zinvolle manier om de kleinste sportfanaten te laten kennismaken met een sportkamp. Naast gediplomeerde sportbegeleiding, is een vieruurtje en drankje bij de prijs inbegrepen!

Zowel de GSF-sportkampen als de AFYA-jeugdsportvakanties worden gedragen en gestuwd door een zorgvuldig geselecteerd monitorenteam, die over een flinke portie verantwoordelijkheidszin en deskundigheid beschikken. Elk van hen volgde een gekwalificeerde sportopleiding. De sportkampen worden tevens gecoördineerd door een kampleider, die over een behoorlijke dosis ervaring beschikt en leuke originele nevenactiviteiten uitwerkt.

De Gezinssportfederatie en AFYA vzw houden de vakanties betaalbaar voor iedereen.

Zowel het verblijf in volpension (overnachting en vier maaltijden per dag), de gekwalificeerde begeleiding, als de toegang tot alle sportaccommodaties en gebruik sportmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen.

Leden van GSF en van de Gezinsbond kunnen bovendien genieten van een aantal mooie (gezins)kortingen op de inschrijvingsprijs. Zowel de sportkampen van GSF als deze van AFYA zijn fiscaal aftrekbaar.

De brochure ‘GSF-sportkampen’ en ‘AFYA-Jeugdsportvakanties’ is verkrijgbaar bij de Gezinssportfederatie op het tel. 02/507 88 22, mail gsf@gezinsbond.be en bij AFYA vzw, tel.: 02/507 88 67, mail afya@gezinsbond.be

Breng zeker ook eens een bezoekje aan www.gsf.be en www.afya.be, met mogelijkheid tot online inschrijving.